Der er absolut ingen tvivl om, at sushi for alvor som spise har slået sit navn fast her til lands. Det er ikke synderligt mange år siden, at denne kulinariske fristelse for første gang gjorde sig gældende i Danmark, men på ganske kort tid har den slået sit navn fast, og mange har den nu som absolut favoritspise, når der skal bestilles takeaway. Mange foretrækker dog i stedet at spise sushi direkte hos en af de mange sushirestauranter, i stedet for at bestille det som takeaway, og i artiklen her har vi samlet 3 af de ting, som danskerne er vilde med, når de går på sushirestaurant.
Indretningen: Næsten som at være i Japan
Sushi stammer oprindeligt fra Japan, hvor det er nationalret. Rigtig mange danskere drømmer om at besøge Japan og Fjernøsten, men har ofte ikke den fornødne tid i kalenderen til det. Netop derfor elsker mange af os at træde ind på en sushirestaurant i Danmark, og så øjeblikkeligt blive mødt af den japanske og fjernøstlige stemning. Det er næsten som om, at man er rejst flere tusinde kilometer østpå!
Der er mange måder at indrette en sushirestaurant på, såfremt man ønsker at den skal give associationer til en restaurant i Japan. Man kan blandt andet hænge flotte japansk inspirerede Plakater på væggene, eller indrette restauranten med typiske japanske skulpturer og lignende. Alt sammen noget som for alvor sætter stemningen. Man kan også som restaurantejer sørge for, at der over højttalerne bliver afspillet japansk baggrundsmusik. Det bør ikke være for højt, men skal blot være der for at sætte baggrundsstemningen.
Servicemindede tjenere: Danskerne er vilde med at blive vartet op
De fleste danskere associerer Japan med yderst venlige mennesker. Ja faktisk er der mange af os, der har set på TV, hvordan visse japanere er så høflige, at de nærmest undskylder for deres blotte tilstedeværelse. Netop derfor er mange af os helt vilde med at blive mødt af yderst servicemindede tjenere på de danske sushirestauranter. Det hjælper i særdeleshed på det, hvis tjenerne er iført traditionel japansk tøj, og det gør bestemt heller ikke noget, hvis tjenerne selv er fra Japan.
En lille velkomsthilsen på japansk er en sjov tilføjelse, og de fleste af os har da også efterhånden lært, at “konnichiwa” betyder “goddag” på japansk. Danskerne forventer nærmest at blive mødt af denne hilsen, når de tager på sushirestaurant.
Maden: Lækkert, orientalsk og anderledes
Sidst, men ikke mindst, har vi naturligvis den lækre sushi. Det som det hele trods alt handler om, når vi tager på sushirestaurant. Danskerne er vilde med det. Den skønne blanding af frisk, rå fisk, blandet med ris, avocado og andre lækre råvarer, er alt sammen noget, der hitter. At det samtidig er sundt gør bestemt ikke noget.
Danskerne er vilde med sushirestauranter, som har en flot og imponerende menu, og som samtidig er kendte for altid at servere friske og lækre råvarer. Som restaurantejer er det derfor vigtigt, at der altid kræses for netop råvarerne.