Vidste du, at du kan finde tøj, tilbehør og sko med sushi-tema? Den japanske ret er gået hen og blevet så populær, at den dukker op på sjove t-shirts, nattøj og nuttet babytøj, som næsten er et must, hvis du er vild med retten.

Er sushi populært i Danmark?

Men før vi dykker ned i sushi-mode, vil vi først og fremmest fortælle om, hvorvidt sushi er blevet populært i Danmark, og det er den i hvert fald blevet i hovedstaden.

Undersøgelser har længe vist, at københavnerne spiser mere sushi end jyderne. Tilbage i 2010 gennemførte Just Eat en undersøgelse, hvor de spurgte 2000 danskere om, hvilken fast food, de foretrak. Her angav hver fjerde københavner sushi som favorit, mens det på landsplan “kun” var hver sjette, der valgte den japanske fast food som favorit.

Undersøgelsen er næsten ti år gammel, men hvis du tror, at jyderne er kommet efter københavnerne, når det kommer til sushi, så må du tro om igen. En undersøgelse af Coop viste i 2016, at sushi blev serveret seks gange mere i København end i Vestjylland. Undersøgelsen viste også, at én ud af 200 danskere spiste sushi på en gennemsnitlig dag og det svarer til ca. 0,5 procent.

Men der er nok næppe mange danskere, der spiser så meget sushi som den tyske triatlon-atlet Jaroslav Bobrowski. Bobrowski blev ligefrem bandlyst fra en sushi tag-selv-restaurant, fordi han spiste for meget. Da Bobrowski formåede at spise 100 tallerkener sushi, fik ejeren nok, og derfor besluttede han at bandlyse den tyske sportsudøver fra sin restaurant.

Design dine egne sushi-sko

For nylig kunne vi læse om, hvordan converse-skoen Chuck Taylor All Stars er [tilbage i: gadebilledet https://costume.dk/mode/tendens/00-ernes-mest-populaere-sneakers-er-tilbage] i alle regnbuens farver.

Du kan finde mange fede designs af den populære sneakers, men du kan også være kreativ og designe dine egne sushi-sko. Du skal blot finde et par hvide Converse sneakers og stofpenne i forskellige farver.

Herefter kan du søge på Sushi Converse sko på fx Google og blive inspireret til, hvad du kan tegne på dine egne sko. Du vil stensikkert skille dig ud i gadebilledet og få folk til at smile, næste gang du tager ud og spiser den japanske ret med sushi-sko på fødderne, og måske vil de blive inspireret til at gøre det samme.

Sushi mode i fjernsynet

Sushi-mode er også flere gange dukket op i amerikanske tv-serier. Måske fangede du Ellas grønne sushi T-shirt i tv-serien Lucifer. Ella Lopez (Aimee Garcia) havde en grøn T-shirt på, hvor ris krammer tun i episoden “My Brothers’ Keeper”. I tv-serien Famous in Love kan du fange Cassandra (Georgie Flores) i en grå T-shirt med sushi-motiver i episoden “Some Like It Not” i den første sæson af den populære serie.

galore