Er du vild med at tage i byen for at spise sushi, eller driver du måske din egen sushirestaurant? Så har du måske nogle gange overvejet, om det er en god idé at drikke vin til denne orientalske spise. Svaret på det er ganske enkelt, for i bund og grund er det op til dig selv, hvad du ønsker at drikke. Vin komplimenterer dog fisken overordentlig godt, så du kan med ro i sindet vælge at drikke vin til din sushi. Lad os se nærmere på fordelene ved at drikke vin til sushi her.

Servér vin på din sushirestaurant

Fra en forretningsmæssig vinkel er det en god idé at servere vin i ens sushirestaurant. Danskerne er nemlig i stigende grad blevet vilde med netop vin. Det kan konstateres via stigende salgstal i vinafdelingerne i landets supermarkeder, såvel som hos de efterhånden mange onlinebaserede vinbutikker. Blandt de sidstnævnte kan nævnes Vinoteket, som er en af Danmarks største vinbutikker på internettet. Her kan man købe vin fra hele verden. Er man således mere end blot interesseret i de traditionelle franske vine, og ønsker man i stedet også at handle interessante vine fra blandt andet Tyskland og USA, så er der rig mulighed for det.

Hvis du er ejer af en sushirestaurant, bør du overveje at indgå aftaler med distributører, så du dermed kan købe større partier af kvalitetsvin hjem til din restaurant. Det er værd at indhente tilbud fra flere forskellige distributører og bruge tid på at forhandle med hver enkelt, eftersom store besparelser kan opnås.

Inddrag dine kunder

Er du i tvivl om, hvorvidt kunderne på din restaurant rent faktisk tørster efter vin? Så inddrag dem i beslutningsprocessen om, hvad der skal serveres. De fleste kunder vil elske at føle, at deres mening bliver hørt. Du kan derfor udlevere et lille spørgeskema til kunderne, som de kan udfylde, når de har spist deres sushi. Her kan du spørge dem, hvilke drikkevarer de helst så blev solgt i jeres restaurant. Er der et overvældende flertal, der efterspørger vin, så er det blot endnu et vink med en vognstang om, at du nok skal til at sælge det.

Hvilke drikkevarer gør sig ellers godt til sushi?

Det er ikke alle, der kan lide vin, og der skal naturligvis serveres drikkevarer til alle. Så hvilke drikkevarer er ellers oplagte? Overvej japanske øl. De er ofte lette i det og knap så tunge i smagen i forhold til de europæiske øl, vi er vant til. Det er vigtigt, at den øl der serveres til din sushi ikke er for tung i det. Overvej også en smagfuld juice. Måske kan du endda installere en juicer i din sushirestaurant, så kunderne kan lave deres egen juice ud af diverse friske frugter. Endelig er postevand også glimrende til sushi. Det er smagsneutralt og opfriskende, og som sådan fungerer det glimrende som kombination til det smagsbombardement som sushi ofte kan byde på. Muligheder er der således rigeligt af.

galore