Rækker feriekassen ikke til en returbillet til Japan, kan du få japanske oplevelser tættere på ved at besøge en af de mange sushirestauranter, som er poppet op over hele landet.

Alle de store dagblade, som for eksempel Morgenavisen Jyllands-Posten, har deres egne anmeldere af mod og drikke. Her har en anmelder som Niels Lillelund er klar præference for et par de af sushisteder, som ligger omkring Vesterbrogade i København – også kaldet Danmarks sushi-street.

Hans kollega Andrea Bak fra Where2Go har også sine steder der, men også andre steder i København C.

For hende er det helt afgørende, at fisken er frisk – det kan man nemlig lugte, lige så snart man kommer ind i forretningen. Når man som hun er fra Nordjylland, så ved man, hvad frisk fisk er, og så vil man ikke lade sig nøje. Heldigvis har hun mange steder, hun kan gå, for rigtig mange sushisteder i København sætter en ære i at have de bedste råvarer.

Provinsen også med

Bent Christensen, som udgiver Den Danske Spiseguide, vil godt tage os med til Ringsted, når han anbefaler restauranten Oishii, men også Odense kan være med blandt andet Goma. Og så vil han forresten gerne have os helt til Færøerne, med restauranten Etika som den foretrukne.

På den måde er den en myte, at det kun er i København og måske i Aarhus, at du kan finde en kvalificeret sushi. Den fås over hele landet, og det bedste er, at man kan få sushi på så mange niveauer. Fra den hurtige middag, du henter i køledisken i supermarkedet til udsøgt gourmetsushi, du indtager andægtigt, og som er fremstillet i hånden af en ægte sushimester. Nogle danske restauranter har tilrejsende japanske sushimestre, mens andre kokke har studeret i Japan og fået viden om sushi ind fra kilderne selv.