Det, vi kender som sushi i dag, er startet som klassisk streetfood. Oprindelig var det nemlig konserveret fisk, som blev mælkesyregæret sammen med ris, der udviklede sig til det, vi kalder narezushi – den helt oprindelige form for sushi, som stadig bliver serveret nogle steder. Også på

Wikipedia kan du læse om dette historiske fænomen.

Kokken Hanaya Yohei syntes imidlertid, at det kunne gøres både bedre og mere velsmagende. I begyndelsen af det 19. århundrede begyndte han derfor at servere eddikesyltede ris sammen med frisk fisk. Han pressede risen sammen til en lille kugle, og oven på blev der så lagt et stykke rå fisk. Det var nyt og spændende, og alligevel byggede det på en tradition med rødder 1.000 år tilbage.

Solgt fra gadebod

Hanaya Yohei solgte sin nye, innovative sushi fra en gadebod, som var bygget op af bambus og kunne flyttes fra sted til sted. Han var derfor også på den måde en moderne mand – repræsentant for nutidens streetfood, som er in, hvis man er turist og gerne vil opsøge de originale, uhøjtidelige spisesteder, hvor det ikke så sjældent lykkes at få virkelig god kvalitet.